Feestconcert met pIE p.KLEIN

Feestconcert met pIE p.KLEIN

In ’t kort

pIE p.KLEIN-nummers met fanfare

Zaterdag 19 oktober

Schouwburg, CC Zwaneberg

In ’t lang

Een fanfare die een gans jaar feest viert omdat ze 125 jaar bestaat. Een muziekgroep die toffe liedjes schrijft. Een muzikant die bij beide speelt. En nog enkele andere connecties. Zou het lukken om daar iets mee te doen? Tuurlijk, en hoe! Schrijf zaterdag 19 oktober 2024 in je agenda voor een wervelende show van pIE p.KLEIN in fanfarejasje.

Dat onze fanfare naast gewone concerten niet vies is van een speciaal project, heb je al mogen ondervinden. Denk maar aan een opera voor fanfare, een sprookje met theater, een jeugdverhaal in samenwerking met basisschool De Merel uit Hallaar, een kinderverhaal in muziekvorm, …

Nu maken we ons klaar voor de alom bekende band pIE p.KLEIN (uitgesproken als pie pee klein), die Nederlandstalige teksten, vol subtiele humor, diep menselijke taboes en rake observaties over de onzin van het leven omzet in cabaretpunk. Een unieke mix van ska, pop, folk, kleinkunst, patchanka en wereldmuziek met vleugjes tango, rock, cabaret, funk, punk en italodisco. Wat ontbreekt in dit rijtje? Fanfaremuziek uiteraard. Tijd om daar verandering in te brengen!

Twee bands dus die met veel goesting, energie en plezier iets nieuws en unieks willen maken. Neen, we gaan niet even een paar nummers apart spelen en een paar composities samen brengen. Wat dan wel? We maken er een wervelende show van die de Schouwburg op zijn grondvesten zal doen daveren. Jelle Van Giel zal meer dan 20 composities van pIE p.KLEIN in een nieuwe jasje steken met behoud van eigenheid, maar met een vleug fanfaremuziek erbij. En de Sexy Blazers zullen plots met VEEL zijn. Een nieuwe theaterproductie is ook al in de maak.